17 Temmuz 2014 Perşembe

naçizane önerimdir

İroniktir; medeniyet seviyesinin ilkellikle doğru orantılı olduğu savım giderek güçleniyor. Gün geçmiyor ki medenileşen, globalleşen, ilerleyen dünyamızda ilkel kabilelerde, hatta ilk insanlarda rastlanmayacak hareketler görülmesin.

İsrail Gazze'yi vuruyor. Gazze burada bir mecaz-ı mürselden ibaret çünkü esas kastedilen Gazze'nin kadınları, çocukları ve doğması muhtemel 'terörist yılanlar'.

İsrail anneleri ve sırf ana olma potensiyelinden dolayı tüm kadınları hedef alıyor. İşte bu kadar da kökten çözümcü, bu kadar da ileri görüşlü bir ulus! Yılanın başını küçükken ezeceksin. Henüz anne rahmine düşmemiş bir insan hücresini bile potansiyel tehlike olarak görecek ve yok edeceksin.

Üniversitede Johathan Swift'in A modest Proposal'ını okumuştuk. Zulmü öyle güzel hicveden bir makaleydi ki. Swift'e göre İrlanda fakirlikten kırılıp çocuklarına bakamayacak hale gelmişken, fazla çocuklarını zengin beyfendi ve hanfendilere yiyecek olarak satıp böylece ekonomik durumlarını kısmen de olsa düzeltebilirlerdi. Böylece çocuklar kendi hallerinde ölüp ziyan olmamış olurlar, aileler de birazcık durumlarını düzeltirlerdi. Swift, acı ama gerçekleri surata çarpan hicvinde, paçalarından çağdaşlık ağızlarının kenarından da yağ akan bu insanlara bir takım gurme tavsiyelerinde de bulunmuş; bir yaş civarında besili bir bebeğin nasıl yaparsanız yapın, haşlama, kızartma güveç, rosto... her şekilde çok leziz olacağını da eklemiştir. Ne o? Saçma mı geldi? Bunun 'Tüm anneleri öldürmeliyiz!' demekten ne farkı var? Ha, saçma olan Swift'in bunu yazdığı yılın 1729 olması ve o günden bu yana insanlığın bir adım ilerlememiş olması. O doğru bak.

Benim de İsrail'e naçizane önerimdir: Bu çocukları öldürmeye uğraşacaklarına, en iyi bildikleri ve en iyisi oldukları işe dönsünler: ticaret! Yahudi'den ala tüccar mı olur, bunu tüm dünya bilir! Bırakın doğup biraz semirsinler, sonra da fahiş fiyatlara bunları alır yersiniz. Bizzat yemeyi mideniz almazsa, hayvan yemi olarak falan kullanabilirsiniz. Sizden medeni olmasınlar, hala insan yiyen kabileler vardı sanırım Afarika'da bir yerlerde; onlarla iletişim kurabilirsiniz. Acayip bir sirkülasyon oluşur bana kalırsa. Ekonominize yapacağı katkı ve gider kesintilerinden bahsetmiyorum bile.

Bir yandan bilimde akıl ermez ilerlemelerin yaşandığı bir dünya var, öte yandan yemeğe ekmeği kalmamış insanları katlediyorsun; günlerce, aylarca, yıllarca... Tablo bu kadar absürdken bir de çıkıp hala çok anlamı varmış gibi 'hümanist' açıklamalar filan yapıyorsunuz. Hümanizm mi kalmış? İnsanlık onuru mu kalmış? Hitler'e çok kızdık, çok kınadık tarih boyunca. ne kötü adamdı o! Hitler'den bunca çeken bir milletin yıllar sonra 2014'ün dünyasında kalkıp aynını yapması ne ilginç.

Kuran'ı açıp biraz karıştırırsanız, "bu müslümanlara mı inmiş yahudilere mi ya?" diye bir kafa karışıklığı yaşayabilirsiniz çünkü yahudilerden o kadar çok bahsediliyor ki. Neredeyse insanlık var olalı beri başa bela, adı çıkmış bir ırk yani. İrlandalı çocuklar en güzel nasıl gider bilemeyiz ama sizin en iyi nasıl gideceğiniz belli, cehennemde kızararak.

Son paragraf hakkında: Bir arkadaşımız yazıda tarafımdan hedef alınan ve lanetlenen İsraillileri isim isim listeleyemememden kaynaklı bazı haklı eleştiriler yöneltti. Gazze'ye dün başlayan harekatı tepelerden izleyenler kadar, hükümete karşı duran İsrailliler de var ki bu onların yapması gereken bir şey zaten. İnsan olarak. Yahudi olarak değil. Aralarındaki akla karayı cımbızlayacak halimiz yok. Dolayısıyla bu durum Netahyahu gebersin, ama iyi İsrailliler çok sempatik şeklinde sınıflandırılamayacak kadar komplike. Birbirimizi itham etmeyelim.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumu olan insanlara bayılırız biz.